Употреба - Епокси ДОМИНГ | Epoxy Doming

Листо с капка
Епоксиден ДОМИНГ
Смола за изработка на Обемни стикери
Лого на сайта Епокси ДОМИНГ
Към количката
Епоксиден ДОМИНГ
Към съдържанието

Употреба

При производството на обемни стикери се минава през следните стъпки:

 1. Подготвяте файл за печат и последващо изрязване по контур в графичен софтуер според Вашите предпочитания.
 2. Избирате технология на печат, която да може да възпроизведе проекта Ви върху PVC фолио
  1. дигитален печат (широкоформатен)
  2. сито-печат (когато имате металици и др.)
 3. Почистете печатните форми от отпадъчното фолио, за да останат само стикерите.
 4. Залейте стикерите с Епоксиден ДОМИНГ.
 5. След 24 часа проверете и съберете готовите продукти.

Препоръки за печата:

 • Не използвайте матово фолио или такова с микропори!
Има някои видове фолия, които имат микро пори на повърхността и образуват малки (неприятни) мехурчета в обемния стикер, различни от тези които е нормално да се получат при нормално изпълнените поръчки.
Ако не сте работили с дадена медия, тествайте преди тиража няколко бройки без печат за да няма неприятни изненади.
 • Не печатайте тиражите си на лазерни принтери! Барабаните на тези машини развиват много високи температури за да фиксират тонера и пораждат деформации медията. Това неминуемо ще бъде проблем когато трябва да залеете продукцията си с Епоксидния ДОМИНГ.
 • Препоръчваме Ви печат върху листови материали!
Ако Ви се налага да печатате върху ролкова медия не я навивайте допълнително и и дайте време да се изправи. Ако печатните форми имат склонност към навиване и деформации използвайте Лепило на спрей.
 • Работната Ви маса (плот) трябва да е нивелирана във всички направления!
За да наредите печатните форми е удачно да използвате стъкла на размер според Вашите нужди. Нареждайте стъклата едно върху друго, като ги разделяте с дистанционери.
Експериментално. Залейте на око в средата, ако стикера е правоъгълен направете линия. Не прекалявайте, нека остане малко "гладен". До няколко минути смолата ще стигне до ръбовете и трябва да спре до там. Може да поставите по една капка в ъглите и след това количеството в центъра, но това ще постигнете в практиката. Ако Епоксидния ДОМИНГ се разлее от стикера оберете малко със ръчния дозатор. Когато приключите със стикерите на едно стъкло ги огледайте и нанесете корекции, ако е необходимо. Добавете малко количество върху тези, които смятате, че няма да се залеят или изтеглете със ръчния дозатор излишния материал.
За да намалите неколкократно стойността на Обемните стикери Ви препоръчваме да използвате пластмасови чашки и ръчни дозатори.
 • Не е задължително да обдухвате с пламък залетите стикери. Целта на тази операция е да спомогне на мехурчета да изплуват на повърхността и да се спукат.
Работа с Епоксидната база.
 • Смесва се в съотношение: 2 тегловни части компонент "1" към 1 тегловна част компонент "2". Желателно е да използвате прецизна електронна везна (може и домакинска от 0гр. до 2000гр.)
 • Приготвяйте количество, което ще Ви стигне за: 10-15мин. работа.
 • Разбъркайте МНОГО добре, препоръчително на ръка. Механична бъркалка ползвайте за по-големи количества (над 200гр. материал)
 • Следете за работната температура в помещението (препоръчително 20-25 градуса по Целзий)
 • Има вероятност материала на дъното на съда да остане недобре смесен. Препоръчваме да не използвате 10мм. които са на дъното на съда. Ако сте използвали такъв материал обемните стикери, които сте залели с него няма да изсъхнат. Нормалното време за полимеризация на покритието е в диапазона от 12 до 24 часа.
Назад към съдържанието